Home

  Het Project   Resultaten   De werkplaats   Producten   Nieuws   Kinderen   Sponsoring   Gastenboek   De Stichting   Contact   Foto's

Producten Tuma Viela

 Ideeën genoeg
Ideeën genoeg voor in de toekomst… Het materiaal leent zich voor zoveel doeleinden! Wat we heel graag eens uit zouden willen proberen zijn fietstassen! Fietsen genoeg hier in Tamale! Veel mensen hebben in hun kamertje een hoekje waar ze douchen. Deze hoekjes zijn meestal onafgeschermd. We zouden een handig en mooi douchegordijn kunnen introduceren! Een specifiek “bewaar- en opbergsysteem”, gemaakt van de waterzakjes, waar de kinderen thuis hun lege zakjes in kunnen bewaren staat ook op het programma. Deze zouden eigenlijk in ieder huishouden aanwezig moeten zijn om dit afval gescheiden te houden en weer in te leveren bij de werkplaats in ruil voor een mooi product.
 
 
 
 
In de werkplaats van Tuma Viela worden inmiddels verschillende producten vervaardigd. In periodes dat het heel erg druk is beperken we ons tot de zes meest gewilde artikelen: de schooltas, regenjassen, hoeden,  petten, schooletuis en zeildoek, omdat we anders niet aan de vraag kunnen voldoen. Kalmere tijden geven ons de kans om te experimenteren en diverse andere artikelen te vervaardigen.
 
Schooltassen
De schooltassen zijn hier razend populair. Momenteel zijn de fel rood-oranje-gele energydrink-zakjes erg populair. Die gebruiken we aan de buiten kant en dat valt op! De tassen worden gevoerd met de waterzakjes ter versteviging. Vele kinderen zien we ’s morgens met onze tassen naar school gaan. Elke dag kunnen ze uit school langskomen als er iets aan kapot is en dan repareren we het voor hun. De rugtassen worden het meeste afgenomen, maar soms wil iemand er gewoon een lang hengsel aan om het als schoudertas te gebruiken. Om de tassen extra sterk te maken zijn ze vier zakjes dik en er gaan ongeveer 150 zakjes in een tas. Van elke 250 zakjes die er ingenomen worden voor een schooltas houden we er dus zo’n 100 over. Er zijn kleine maten en grote maten verkrijgbaar voor jonge kleuters tot de oudere middelbare scholieren.
 

 
Regenjassen   Hoeden   Petten
Laat het regenseizoen nu maar komen! Voor 500 zakjes blijven ze droog!   De hoeden worden door  meiden gedragen en de petten het meest door jongens, al zitten er ook hele stoere meiden tus-sen! Voor 150 zakjes
  Met deze petten op spelen de kids vaak voor politieagent. (150 zakjes).
   

 
  Markthoeden
Deze marktvrouw draagt een markthoed van waterzakjes. Dat is enorm praktisch tijdens een onverwachte tropische bui want de  handel kan gewoon doorgaan! Schijnt de zon dan dragen ze er eentje van gevlochten gras en dat is geen overbodige luxe. Ze werken vaak uren achtereen in de brandende zon!  Maar voor 250 zakjes zijn ze op het ergste voorbereid! 

 
Plastik kleden
Met de aaneen genaaide zakjes kunnen we grote formaten plastic kleden maken. Die worden voor allerlei toepassingen gebruikt. Rechts ziet u hoe een zes yards plastic kleed wordt gebruikt om het kookhout droog te houden. Verder worden ze onder meer gebruikt voor het afdekken van de marktkramen, voor kanopees en worden er na de oogst allerlei gewassen en kruiden op gedroogd. We hebben het zelfs bij iemand als tapijt in zijn kamer gezien! Voor slechts 250 waterzakjes per yard! 
 

 
  Boodschappentas
De boodschappentassen moeten een trend worden! Dan hoeven de zwarte, dunne plastic zakjes -die voor eenmalig gebruik zijn- minder verstrekt te worden zodat er minder (zwerf)afval is. Onze sterke tassen van hergebruikte zakjes -die je steeds weer kunt gebruiken- zijn een geweldig alternatief!
 
 
 
Opbergtas
De opbergtas wordt door de meeste kinderen vaak gebruikt als  ‘klerenkast’. Zo heel veel kleren hebben ze meestal niet en alles past er prima in! Voor deze grote, sterke tas moet wel wat langer gezocht worden naar zakjes want hij moet maar liefst 500 stuks waterzakjes opbrengen... maar dan heb je ook wat!

 
Toilettassen
Ook de toilettassen vinden gretig aftrek.
 

Mobiele telefoonhoesjes

Het is een gepriegel om ze te maken, maar zijn ze niet leuk! Meer voor de volwassenen, maar de kids leveren graag 100 zakjes in om hun ouders of oudere broers of zussen zo’n mooi hoesje te geven!
 

Portemonnee

De buideltasjes om het geld in te bewaren gaan meer naar de meisjes en de jongens willen liever deze stoere portemonnee. Ook al heb je weinig geld, zo’n portemonnee in je achterzak is toch wel gaaf! Voor slechts 100 zakjes ben je de man!
 
Schooletui
Je potlood, je gummetje en je puntenslijper raak je nu niet meer zomaar kwijt... Deze fleurige schooletuis zorgen daarvoor! Ze passen makkelijk in de schooltas en je hoeft er maar 100 zakjes voor te verzamelen! Trouwens... ook dames zijn er dol op! Ze gebruiken ze als een kleine handtas!