Biodegradable ....


Nieuwsbrief februari 2016
Tuma VielaZakjes, zakjes en nog eens zakjes… Duizenden krijgen we er per dag aangeboden! Dat is mooi, want anders bleven ze maar op straat rondslingeren! Nu zijn de straten schoner, bovendien hebben wij er handenvol werk van en hebben we dagelijks vrolijk lachende kinderen om ons heen die er met hun nieuwe schooltas of ander waardevol product opgewekt weer vandoor gaan.

De laatste tijd krijgen we steeds meer zakjes aangeboden die anders van textuur zijn. Ze zijn gladder, doorzichtig en biodegradable zoals er op vermeld staat en dat is goed nieuws! We vissen al die speciale zakjes eruit en die worden in eerste instantie gebruikt voor onze producten. We moeten ze op dit moment nog aanvullen met de andere, niet biologisch afbreekbare zakjes, maar we hopen in de toekomst al onze producten te maken van zakjes die minder belastend zijn voor het milieu!

In de tijd dat de energy-drink razend populair werd, was dat mede te danken aan het verzonnen feit dat met zei dat deze energy-drink goed was tegen malaria…
Nu, met deze nieuwe verpakking die biologisch afbreekbaar is, wil men de verkoopcijfers opkrikken door te stellen dat dit water goed is tegen Ebola.
Was het maar zo simpel…

De zakjes die over zijn bewaren we en worden voor een paar centen opgekocht en via zeecontainers verscheept naar China waar ze recyclet worden.
De opslag van de zakjes werd echt een probleem. We gebruikten grote zakken die steeds scheurden door de grote hoeveelheden die ze moesten verwerken. De hele veranda lag er altijd mee bezaait en onze deuren werden ermee geblokkeerd.
Bovendien wordt het selecteren van schone, vieze en die biodegradable zakjes gedaan door onze Special Workers. Jongeren met een verstandelijke beperking die door de bomen het bos vaak niet meer zagen en alles kwam uiteindelijk door elkaar te liggen…

Van een altijd enthousiast en heel lief stel kreeg ik toen ik in Nederland was een envelop met inhoud om het in de werkplaats te besteden. We hebben er drie grote ijzeren bakken van laten maken in de Ghanakleuren Red, Yellow en Green en dát werkt! Schone in de rode bak, biodegradable in de gele en de vieze achter in de groene. Dát wordt begrepen en het staat toch netjes!
Haruna en Ikelima dragen samen zorg voor het sorteren en afvoeren van de zakjes die de kinderen binnenbrengen. Ze zijn super trots op hun werk!
 

 
Haruna en Ikelima... Sorteerders bij uitstek!   Biodegradable zakjes....
     
 
Een belangrijk teken....   Geel voor de biodegradable....
     
 
Groen voor de vieze zakjes, rood voor de schone...   En erna...!.