November 2015  

Producten

We hebben de afgelopen maanden met plezier toch weer bodywarmers gemaakt. Eigenlijk wilden we in het regenseizoen alleen maar regenjassen maken en in het droge seizoen de body warmers, maar de kinderen bepalen het liever zelf en wij gaan daar in mee. De body warmer is en blijft nu eenmaal populair! Ik kan het me voorstellen! Zeker als je onze prachtige paspoppen ergens ziet staan… Dan wil je toch én een regenjas én een bodywarmer!

 
     
Oktober 2015  

Producten

Naast het bedienen van de kinderen uit Tamale hebben we deze maand ook 400 etuis gemaakt voor kinderen in een hele andere regio. Een Nederlandse groep World Servants ging in Upper East een school bouwen en ze wilden al die leerlingen daar graag een etui geven en of wij die wilden maken… Zeker wel! Of we daar wel zakjes genoeg voor hadden want zij konden het zwerfafval niet komen brengen… Selma en ik keken elkaar alleen maar aan… Zakjes genoeg!!!

 
     
September 2015  

Overall

In verband met de "Sala", het grote offerfeest, hebben alle vrouwen 3 dagen vrij gehad. 2 ervan ben ik wel gegaan, want de kids houden zich niet aan zon- en feestdagen... En ze kwamen!!! Zelfs een paar Special Workers kwamen spontaan om te assisteren! Samia en ik vonden het eigenlijk wel heel bijzonder en speciaal zo deze dagen en we hebben een heleboel werk verzet!  
     
Augustus 2015  

Overall

Een hele drukke maand hebben we voor de boeg. Het gaat weer storm lopen. De kids hebben vakantie en willen allemaal graag een nieuwe schooltas voor het nieuwe seizoen. Alle hens aan dek!  
     
Mei 2015  

Promotie

We hebben een filmploeg in de werkplaats gehad uit Zuid-Afrika. Heel geïnteresseerde mensen die Hamdia in een hoofdrol wilden hebben. Een rol die ze zo verdient! De documentaire waarvoor 2 dagen gefilmd werd maar waar we straks slechts 3 minuten in te zien zijn gaat over Afrikanen die werken in een duurzame onderneming, wat ze daar doen en wat voor effect het hebben van werk op hun persoonlijk leven heeft. Voor deze documentaire wordt er ook gefilmd in Nigeria en Cairo en begin volgend jaar zal deze documentaire via internet te zien zijn… Onze werkplaats staat in de belangstelling!

 
     
Maart 2015  

Sponsoring

We hebben een sponsor gevonden om drie vrouwen met een lichamelijke beperking twee jaar lang werkervaring op te laten doen.  Geweldig! Ayisha, Zenab en Fatima. Ayisha helpt mee met het registreren van de kinderen die hun zakjes inleveren en Zenab en Fatima leren onze producten te maken. Heerlijk om een paar extra handen te hebben en deze vrouwen een kans te kunnen geven zich te ontwikkelen!  
     
Januari 2015  

Overall

Zo aan het begin van een  nieuw jaar kijken we altijd graag even terug. En deze keer niet alleen maar naar het afgelopen jaar maar, omdat  we 5 jaar bestaan is het ook leuk om ook eens te kijken wat we die afgelopen 5  jaren hebben gedaan en wat we hebben bereikt. Eerlijk gezegd, toen ik de cijfers op een rijtje had gezet duizelde me het me voor de ogen… Ongelofelijk! Wat een getallen! Wat hebben we een werk verzet! Het leukste was om aan te geven hoe lang de afstand zou zijn geweest als we al die ingezamelde zakjes zwerfafval op een rijtje hadden gelegd… Dan zouden we een slinger hebben van 1569 km! Dat is hemelsbreed van Meppel tot Madrid! In Ghana hadden onze afvalzakjes een rondgang kunnen maken door het hele land! Maar wij hebben van die miljoenen zakjes zwerfaval prachtige producten gemaakt! Lang Leve Tuma Viela!!!