November 2014  

Producten

De body-warmer waar we het in februari al over hadden is ons nieuwste artikel... Het komende half jaar zal er geen of nauwelijks regen vallen dus is de regenjas -die overigens heel populair is bij de kids- een product dat best even kan wachten om gemaakt te worden. Het droge seizoen heeft, anders dan je misschien zal vermoeden, een periode waarin het erg afkoelt. In de avond en ook 's morgens vroeg kan het naar Ghanese begrippen fris zijn. Daarom maken we, totdat de regen het weer overneemt, body-warmers. Kinderen zijn er dol op! Voor 250 zakjes kunnen ze er al eentje krijgen... Kijken of er straks weer meer energy-drink gedronken gaat worden als de mussen van het dak vallen want dan kunnen we de bodywarmer ook in favoriet 'energy-oranje' maken!

 
     
Oktober 2014  

Producten

Voor ons andere project; “New Cooking Bag” hebben we de New Cooking Bag-Bag bedacht en ontworpen. Ze helpt deze schoon te houden en makkelijk op te bergen na gebruik. Te koop voor 3 Gh.c of helemaal gratis als je 300 waterzakjes inlevert. Ayisha heeft het prototype gemaakt en stort zich nu volledig en met veel enthousiasme op dit nieuwe product. Handmade in onze eigen werkplaats!

 
     
September 2014  

Overall

Het is altijd prachtig als mensen met je meedenken. Bij Gered Gereedschap Groningen kan ik altijd terecht met speciale wensen. Ibrahim, leerling van de Special School en Nindo, de dove zoon van een van onze medewerkers zijn altijd na schooltijd en in de vakanties in de werkplaats te vinden. Dolgraag willen ze meehelpen en het liefst zouden ze achter de naaimachine kruipen maar daar zijn ze nog een beetje te jong voor. Maar met dit speciale apparaatje kunnen ze gemakkelijk spoeltjes opwinden en daar hebben ze toch zoveel plezier in! 

 
     
Juli / Augustus 2014  

Voorlichting

... 'Het geeft altijd zoveel plezier en voldoening om in Nederland te vertellen over onze werkplaats... Ik heb het gevoel een stukje terug te kunnen geven voor alle aandacht, aanmoedigingen en support die we steeds maar weer van zoveel lieve mensen mogen ontvangen. We waren ondermeer te zien en te horen op de markt in Zevenhuizen waar onze kraam veel aandacht kreeg, bij PROBUS in Arnhem waar iedereen zo geïnteresseerd was! Bij VREDEWOLD was het echt twee dagen een feest. Wat heerlijk om voor deze groep mensen te mogen staan! De LIONSCLUB in Leek overhandigde ons symbolisch een check waar we ontzettend blij mee zijn! En dan al die persoonlijke, hartverwarmende woorden en giften die ons zoveel energie geven om door te gaan. Nieuwe donateurs die ons hun vertrouwen schenken en ons financieel willen gaan ondersteunen.

Het was fijn om in Nederland te zijn en helemaal om weer terug te komen en te zien en te ervaren dat de werkplaats prima functioneert en gigantisch veel werk verzet heeft tijdens mijn afwezigheid!

 
     
Mei 2014  

Voorlichting

Tijdens de demonstraties van de New Cooking Bag die we samen doen met Milieubescherming Ghana hebben we plaats gemaakt om ook aandacht te geven aan Tuma Viela. Milieubescherming Ghana vindt het een prachtig project dus laten we in heel veel verschillende dorpen onze producten zien en soms houden we een kleine quiz met vragen over het milieu en zo kunnen de dorpsbewoners een artikel van Tuma Viela winnen… zoals deze meneer… Het duurde even voordat hij het goede antwoord had gevonden want hij stak zijn vinger al op voordat de vraag gesteld was, hij had namelijk zijn zinnen gezet op deze handige regenjas en was er zichtbaar heel gelukkig mee!

 
     
Maart 2014  

Overall

Zuera doet de opleiding Fashion and Design in Tamale en voor haar eindopdracht moest ze iets origineels maken... Ze kwam naar de werkplaats en vroeg of ze een dag mocht komen om aan een werkstuk te werken dat ze graag wilde maken van zwerfafval.
Natuurlijk ben je dan welkom! En zo zat Zuera afgelopen zaterdag te zweten aan haar boodschappentas die ze heeft gemaakt mét ritsluiting! We leerden haar alle ins en outs van het werken met plastic zakjes en ze had er veel plezier in.
Maar ze bleef zich maar afvragen na een hele dag aan één tas gewerkt te hebben: "Hoe doen jullie dat toch...dat is toch haast onmogelijk als je honderden tassen per week moet maken...?!" 

 
     
Februari 2014  

Producten

We hebben heel wat kinderen zien zweten met hun hoed of cap gemaakt van plastic. Natuurlijk houd het de zon tegen en zelfs de regen maar de hitte die je er voor terugkrijgt is niet echt alles… Wat leuk dat de kinderen ons zelf dan laten zien wat een goede oplossing is. De jongen die in de werkplaats kwam had zijn cap gewoon half doormidden geknipt en er een zonneklep van gemaakt…! Wat een goed idee! Wij maken ze nu dus ook en noemen het de “dry season cap”. Straks, als het regenseizoen begint maken we de cap weer dicht van boven en wordt het de “raining season cap”… En we denken nu al na over het droge seizoen alternatief voor de regenjas… misschien een body-warmer?

 
     
Januari 2014  

Overall

Het is al bijna donker als ik stop bij het afgelegen, allerlaatste winkeltje dat op mijn route ligt om wat avondeten te kopen. En daar wachten ze me op... Jonge meiden met elke in hun hand een plastic zakje met keurige bundels energy-zakjes. Of ik een schooltas voor ze mee wil nemen morgen. Ja hoor, geen probleem! Als je twee kinderen achterop kunt hebben, een zak met water op de tank met boodschappen er overheen gedrapeerd dan past daar bovenop ook nog wel wat meer! Ik neem de zakjes aan en rij glimlachend naar huis.... Geen wonder dat we in 2013 wéér meer producten hebben mogen maken: we hebben er namelijk een bezorgdienst bij!