December 2012  

Overall

We vinden het fantastisch dat er op dit moment in Gambia een werkplaats naar het concept van “Tuma-Viela” wordt opgezet. We hebben met heel veel plezier korte filmpjes voor onze collega’s in Gambia gemaakt hoe wij een schooltas en een schooletui maken en ook zijn er artikelen van onze werkplaats naar hen onderweg… We zijn heel erg benieuwd naar de resultaten daar en hopen veel van elkaar te kunnen opsteken…!  
     
November 2012  

Voorlichting

We nemen ons klaslokaal in gebruik. Als kinderen op zaterdag “Voorlichtings Dag” hun zakjes inleveren mogen ze eerst het artikel uitkiezen dat ze willen hebben en gaan vervolgens om de grote tafel in het klaslokaaltje zitten waar Hamdia een praatje houdt, de kids laat vertellen en waar we een lied zingen met de gitaar over “Litter”…, zwerfafval.  
     
September 2012  

Producten

De beste reclame die er is... Een groep opgetogen kinderen die de werkplaats verlaten en heel de stad moeten doorkruisen om thuis te komen!  
     
Augustus 2012  

Vervuiling

Tamale bindt samen met ons de strijd aan tegen zwerfafval. De vele overstromingen dit regenseizoen -veroorzaakt door verstopte riolen- hadden een enorme chaos tot gevolg! Ze hebben op een strategisch punt een enorm bill-board geplaatst met de tekst: DON’T DROP PLASTIC LITTER…

 
     
Juni 2012  

Overall

We hebben nieuwe schorten! Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar het scheelt ons een boel werk in het altijd maar weer wassen van onze kleren die na vijf minuten werk al vies en zanderig zijn. Bovendien bespaart het ons allemaal water en aangezien dat nog altijd schaars is zijn deze nieuwe werkkleren echt een uitkomst in veel opzichten!  
     
Mei 2012  

Voorlichting

In Nederland bezocht ik een aantal scholen om te vertellen over ons project en om de kinderen en de schoolleiding te bedanken voor de fantastische manier waarop zij ons steunen. Deze foto is gemaakt op “Het Veenpluis” in Zevenhuizen. Een school die lege flessen voor ons verzamelde en inleverde waar wij het statiegeld van kregen.  
     
April 2012  

Vervuiling

Eindelijk lijkt er een goede oplossing gevonden te zijn voor ons overschot aan zakjes: Ons restant, met name de zakjes die te oud zijn en we niet meer voor onze producten kunnen gebruiken kunnen we voor een klein prijsje verkopen en worden op transport gezet naar China waar het verwerkt gaat worden in nieuwe producten... De cirkel is rond! We werkten hard aan "Reduce" en "Reuse" en nu doet ook "Recycle" zijn intrede in de werkplaats!

 
     
Februari 2012  

Overall

Tegenover de oude werkplaats -die nu echt te klein is voor zestien medewerkers- wordt hard gewerkt aan de nieuwe werkplaats. De ingang is bijna klaar, het vernieuwde dak houdt de regen buiten en de zes kamers zijn door middel van een boog met elkaar verbonden wat een zee van ruimte geeft!
Als alles meezit trekken we per 1 juli in ons nieuwe onderkomen!
 
     
Januari 2012  

Overall

Januari was een recordmaand wat betreft het aantal klanten en gemaakte artikelen en zelfs een korte maand als Februari lijkt dit record alweer te gaan breken! We werken hard, schakelen soms extra hulp in om aan de vraag te kunnen voldoen en wat heel belangrijk is... we hebben er nog steeds heel veel plezier in!