December 2011  

Voorlichting

Er zijn wederom filmopnames gemaakt van de werkplaats. Het nationale tv-station VASAT 1 had veel belangstelling voor het project en maakte een uitgebreide documentaire. Binnenkort zullen we via de buis weer veel grote en kleine mensen bereiken en hun kennis laten maken met wat we doen en waar de werkplaats voor staat...  
     
November 2011  

Milieubewustzijn

Tamale is uitgeroepen tot schoonste stad van Ghana en we werden bij die bekendmaking genoemd en geroemd en daar zijn we natuurlijk heel erg trots op!  
     
Oktober 2011  

Producten

Deze week hadden we maar liefst onze 5000-ste klant van dit jaar. Eerlijk gezegd waren het er twee… Tegelijkertijd staken ze hun hoofd om het hoekje van de shop en vertelden me dat ze graag een schooltas wilden en leverden elk 250 waterzakjes in. Momin en Gadafi mochten -om dit heugelijke feit een beetje te vieren-, iets uitzoeken en wilden maar wat graag op de foto!

 
     
     
Augustus 2011  

Overall

We zijn weer eens een dagje naar de markt geweest en nu ook de wijken eens ingetrokken Een leuke tijd om weer even aan de weg te timmeren omdat het grote vakantie is voor de kids! We zijn m.n in gebieden die ver bij ons vandaan liggen geweest en waar we nog niet zo bekend zijn. We hebben sindsdien weer een enorme “verse” aanloop in de werkplaats, de zakjes stromen binnen en onze artikelen vliegen de werkplaats uit!  
     
April 2011  

Producten

In de eerste drie maanden hebben er maar liefst 2045 kids en grote mensen een product in de wacht gesleept en hebben zij gezamenlijk 496.545 waterzakjes binnengebracht! Vorig jaar werden er in het eerste kwartaal 309.000 zakjes bijeengebracht door 1234 kids. Al met al zijn we inmiddels de miljoen gepasseerd! Een fantastische prestatie!  
     
Maart 2011  

Voorlichting

We zijn op de radio geweest, radio Bishara een lokaal station. Dit naar aanleiding van ons artikel in de krant. De respons is geweldig en steeds meer kinderen en volwassenen weten nu hun weg naar de werkplaats te vinden...
Er is helaas geen foto van want het was een interview per telefoon.

 
     
Februari 2011  

Voorlichting

Wederom deze week meerder malen op de landelijke televisie geweest met de korte film die van ons gemaakt is. Het lijkt erop dat ze het een goed iets vinden en als er ruimte over is wordt de film weer vertoond! Ook heeft deze week een artikel over ons in de krant gestaan, de Daily Graphic, het grootste dagblad van Ghana. Een volle pagina maar liefst met een mooie foto!  
     
Februari 2011  

Vervuiling

Als we 5 Februari ’s morgens vroeg aan het werk gaan is er geen vuiltje aan de lucht, maar even later schrikken we op door keiharde muziek afkomstig uit het nabij gelegen “Police-Park”. We vragen na, gaan op onderzoek uit, overleggen en binnen een uur zijn wij ook ter plekke met de hele handel, want waar muziek is zijn kinderen en die willen we bereiken!  Het welbekende merk ‘Guinness’ organiseert een talentenjacht voor ‘aanstormende’ voetballers. We vinden een mooie plek onder de bomen net buiten het hek en dat komt goed uit, want kinderen mogen niet eens naar binnen dus zijn wíj eigenlijk de attractie voor het toegestroomde jonge publiek!
Wederom een groot succes, veel kinderen enthousiast kunnen maken om te helpen het zwerfafval aan te pakken wat leidde tot een schoon park, duizenden zakjes ingenomen en veel blije gezichten gezien van kids met een mooi product!
 
 
     
Januari 2011  

Milieubewustzijn

We zijn maar liefst 6x op de landelijke televisie in het nieuws verschenen! Op meerdere dagen, op wisselende tijden en bij verschillende zenders met het interview en de korte film die ze van ons maakten op de “Art and Culture” dagen begin December 2010... Prachtige beelden van zakjes verzamelende kids, een schoon park en het werkproces van Tuma Viela in beeld gebracht met een uitleg van ons erbij. De vice president van Ghana werd om commentaar gevraagd; Hij was zeer positief en beloofde iets te zullen doen...!  
     
Januari 2011  

Producten

We verkennen de markt in Tamale en proberen voor het eerst onze producten daar te verkopen. We wilden vooral onze boodschappentassen promoten, maar achteraf bleken onze schooltassen beter in de markt te liggen! Maar het grootste succesnummer was het zeildoek! Maar liefst orders binnen gehaald voor 71 yards! Dit zeildoek bleek werkelijk het gat in de markt te zijn!

 
     
Januari 2011  

Overall

In 2010 hebben we hard gewerkt aan het milieubewustzijn in Tamale. Maar liefst 3433 grote en kleine mensen brachten hun water- en ijszakjes naar de werkplaats! We hebben hen voorlichting gegeven en we hebben de vervuiling aangepakt door maar liefst 942.800 zakjes te hergebruiken! Een team van rond de twaalf mensen kreeg de kans zich te  ontplooien en te ontwikkelen en om prachtige producten te vervaardigen! Daar moest op gedronken worden!!!