December 2010  

Voorlichting

Op 5 December is er een nationale schoonmaakdag in Tamale en natuurlijk zijn we met het hele team aanwezig en helpen we mee om de straten schoon te maken. We rapen heel wat zakjes en natuurlijk staan we de kinderen te woord die iets over onze werkzaamheden willen weten!

 
     
December 2010  

Ontplooiing

Rafik, onze ontwerper en bedenker van allerlei nieuwe attributen gaat een opleiding volgen in het ziekenhuis. Wat goed! Natuurlijk willen de jongens hogerop als de mogelijkheid er is, gelijk hebben ze! Tuma Viela bood de mogelijkheid aan deze jongen die ook maar wat doelloos rondliep om in een werkritme te komen en kijk eens waar dat toe kan leiden!

 
     
November 2010  

Voorlichting

Tijdens de ‘Art and Culture’ dagen zijn we met een kraam aanwezig op het evenemententerrein. We zijn er gewoon aan het werk en hebben veel belangstelling! Zoveel kinderen die enthousiast aan het zakjes rapen gaan! We onderbreken onze werkzaamheden graag om aan iedereen die het horen wil te vertellen wat we doen en waarom we het doen!

 
     
September 2010  

Ontplooiing

We werken sinds half augustus in verband met de financiën halve dagen en Sister Ruhaina besluit om niet stil te blijven zitten! Het salaris van Tuma Viela maakte het mogelijk voor haar om iets voor zichzelf op te starten... Ze handelt nu ’s middags op de markt met verschillende soorten zeep, waspoeder en kleurige plastic producten!

 
     
Juli 2010  

Ontplooiing

Ellen trekt zich wat meer terug om De Ghanezen meer kans te geven zich te ontwikkelen. Zo is Sister Fawzia nu de coördinator. Ze heeft leidinggevende capaciteiten, moet nog wel het een en ander leren, maar daar zijn we hier voor! Ze is serieus en heeft een sterke wil iets ervan te willen maken!

 
     
Juni 2010  

Ontplooiing

Yahaya, onze vriendelijke ‘chief cutter’ hing rond en wilde werk. Hij deed het maanden lang met veel inzet en plezier bij ons op de werkplaats. Toen kwam de kans voor hem een opleiding te volgen en nu is hij hulp agent! We missen hem, maar wat geweldig dat hij zich zo heeft kunnen ontwikkelen!
Als je maar inzet toont dan kom je er wel!

 
     
Mei 2010  

Milieubewustzijn

Zagen we eerst alleen maar enthousiaste kinderen, nu doen ook de volwassenen mee! Een schooltas hebben deze mannen niet meer nodig, maar zij gaan voor een regenjas! Dat is handig als je naar de wc of naar de moskee moet... Overal in de straat zie je nu zakjes verzamelende mannen terwijl ze voorheen  de straten vervuilden!

 
     
April 2010  

Producten

Je wilt wel eens wat anders proberen... Kinderen vragen er zelf ook naar: “ maken jullie alleen schooltassen?” Anderen geven tips: “probeer eens dit, of zou dat ook kunnen...”. Rafik had meestal wel de geest en verzon ze waar je bijstond!

 
     
Maart 2010  

Ontplooiing

Na de eerste maanden bij Ellen op de stoep gewerkt te hebben is het een feit: We hebben een eigen werkplaats en de eerste medewerkers gaan vol enthousiasme aan de slag! Na eerst wat losse krachten gehad te hebben starten we nu serieus met drie jongens en vier vrouwen.

 
     
Februari 2010  

Vervuiling

De interesse voor ons project is groot... Zo ontzettend veel zakjes die ingeleverd worden daar hadden we nooit van kunnen dromen! Maar er ligt ook zo veel! Ze zeggen dat alle kleine beetjes helpen, maar we moeten wel héééééél veel kleine beetjes hebben om dit enorme zwerfafvalprobleem op te lossen...

 
     
Januari 2010  

Producten

Als ik denk aan de eerste schooltas dan zou die wel niet meer leven... Veel te slap, niet sterk genoeg... Het duurde even voordat we het juiste prototype hadden uitgevonden, we moesten het nieuwe, bijzondere materiaal onderzoeken wat we er mee konden en goed leren gebruiken en toen ineens was ie ineens daar... Beresterk!

 
     
December 2009  

Milieubewustzijn

Niet wetende wat er zou gebeuren vertel ik ieder kind dat als ze een schooltas willen, ze de waterzakjes bij me kunnen inleveren. Iedere dag ligt mijn kleine veranda vol en weet ik niet goed waar te beginnen... De kids kijken me trots en verwachtingsvol aan... Ben ik niet blij met dat wat ze brengen? Gewoon maar achter de tafel kruipen, elke dag maar weer... de kinderen komen helpen, het is kerstvakantie en binnen de kortste keren maken we tassen... wat is dit leuk!