Home

  Kinderen   Leven in Tamale   Vragen   Tradities   Scholen  

Scholen

Scholen
De afgelopen jaren waren er veel scholen die aandacht besteedden aan Tuma Viela en ons werk ondersteunden. Echt hartverwarmend! Een aantal scholen hebben we enkele producten kunnen sturen die we in Ghana voor de kinderen maken en sommige scholen hebben we kunnen bezoeken. Ook het mail-contact dat ik had met de scholen en de kinderen was erg stimulerend.
Hartelijke groet uit Ghana, Ellen.
 
 
CBS Rietzanger
Eelderwolde
www.cbsderietzanger.nl
 
Van 'Zooi naar Mooi' was het thema van de projectweken waar ze schoolbreed aan werkten. Drie weken rond de thema's afval, recycling en duurzaamheid. Met de kinderen kijken hoe ze kunnen bijdragen aan een gezonde, schone en dus duurzame wereld. In de eerste weken werd er al veel afval mee naar school genomen en met dit afval maakten ze weer mooie dingen, o.a. prachtige afvalmonsters. De projectweken werden afgesloten met een tentoonstelling en de verkoop van 'afvalkunst' gemaakt door de kinderen. Die hebben aardig wat opgeleverd.
 
  CBS De Wegwijzer
Paulus Potterstraat 13b
8471 VM Wolvega

www.de-wegwijzer.nl
 
Lieve kinderen van “De Wegwijzer”,
Wat hebben jullie het afgelopen jaar geweldig je best gedaan en wat een boel geld hebben jullie met het zendingsgeld bij elkaar gespaard! Grandioos! We zijn daar heel erg blij mee en kunnen het heel goed gebruiken om nog meer schooltassen te maken voor al die kinderen hier in Tamale die dat graag willen! We willen ook heel graag de scholen gaan bezoeken en de kinderen vertellen dat ze niet meer alles zo maar op straat moeten gooien! Op een gegeven moment móet het hier wel een stuk schoner zijn en dat woont en leeft een stuk plezieriger!
Heel erg bedankt voor jullie hulp! Wij kunnen mede dankzij jullie lekker door blijven werken!
 
 
 
  CBS De Wegwijzer
Kerkstraat 15
9636 AA Zuidbroek
www.cbs-de-wegwijzer
 
Deze school spaart nu al voor het tweede achtereenvolgende jaar voor Tuma-Viela met hun zendingsgeld en doen dat met veel enthousiasme! Achter de tafel op de gang waar onze producten te zien zijn hangt  “De Opbrengstmeter” die elke keer een paar streepjes hoger ingekleurd wordt! Geweldig!
 
 
 CBS De Tweesprong
  CBS De Tweesprong
Oldenoert 23 / 1
9351 KN Leek

www.tweesprong.
pentaprimair.nl
De kinderen van De Tweesprong in Leek spaarden veel zendingsgeld bij elkaar. Zij bestemden een deel daar van voor ons project!
 
Djembé Barasé, de Afrikaanse percussieschool van Heleen Groen, ontwikkelde een workshop over "Ritmes van de Afrikaanse Markt".

Als je in Afrika op de markt loopt, merk je dat ieder verkoper zijn eigen geluid maakt om zijn handel aan de man te brengen. Zo tikt bijvoorbeeld de schoenpoetser altijd vrolijk met een stokje op zijn houten kistje en de kleermaker kondigt zijn vakmanschap aan door met zijn schaar ritmisch te knippen. De vrouwen die het eten bereiden stampen de maat in een grote houten pot en de lepelverkopers slaan zowaar een melodietje uit hun lepels! Blatende schapen, zingende marktvrouwen, roepende buskaartverkopers... Je komt van alles tegen op de markt!
Al die geluiden lijken op zichzelf te staan, maar Heleen weet er samen met de kinderen een fantastisch muziekstuk van te maken. Ze neemt de kinderen mee naar een Afrikaanse markt waar met traditionele attributen en instrumenten de verschillende ritmes geoefend kunnen worden, waarna ze in Afrikaanse kleding een heuse uitvoering kunnen geven voor publiek...
Een schitterend spektakel!
Deze workshop is geschikt voor minimaal 25 kinderen van de midden- en bovenbouw en duurt ongeveer 2 uur (inclusief presentatie). Een deel van de opbrengst komt ten goede aan ons project.
Meer informatie.
 
  Christelijke School voor
Primair Onderwijs
De Delta

M.A.D. Bakkerstraat 41
9354 BR Zevenhuizen

www.delta.pentaprimair
Deze school heeft Ellen twee keer bezocht toen ze in Nederland was om de powerpoint  van de werkplaats te laten zien, te vertellen -en vragen te beantwoorden- over Tuma-Viela waar deze betrokken schoolkinderen met het zendingsgeld zo hard voor gespaard hebben!
 
 
 
  Openbare basisschool Het Veenpluis.
In Zevenhuizen

www.veenpluis-zevenhuizen.nl
De kinderen van obs Het Veenpluis in Zevenhuizen verzamelden tijdens de Wecycle weken lege statiegeld flessen (plastic). Wij kregen de opbrengst daarvan waardoor nog meer kinderen die waterzakjes inleveren de door hen verlangde producten kunnen krijgen. Ook organiseerden ze een boekenmarkt waar een gedeelte van de opbrengst ten goede kwam aan ons project! 
 
 Presentaties en gastlessen
Wij komen graag een presentatie op school geven. Natuurlijk laten we dan de producten en foto's zien. We hebben een hele lijst met ideeën hoe je als school een actie voor dit project kunt doen, die we graag toesturen. Ook is er direct contact mogelijk met Ellen Seldenthuis in Ghana, zij heeft dit project opgezet en werkt hier nog steeds hard in mee.
Meer informatie.
 
  Openbare basisschool
Het Ruimteschip
Astronautenlaan 33
9602 EN Hoogezand

www.hetruimteschip.nl
In iedere groep staat een busje (o.i.d.) waar kinderen een kleine bijdrage in mogen doen voor het project.
 
  CBS Annewieke
Merelstraat 1

9679 JE Scheemda

www.annewieke.nl
 
Elke donderdag zamelen we op school geld in voor een bepaald project. Het afgelopen schooljaar hebben we een aantal maanden geld ingezameld voor een project in Ghana. Daar worden verpakkingsmaterialen omgetoverd tot regenjassen, etuis, hoedjes, enz. We hebben materialen op school gehad, en ook is er een medewerkster op school geweest die de kinderen van alles heeft verteld over dit project.