Het productieproces
 

 

 

 

Aanleveren van de waterzakjes   Ze worden met honderden tegelijk aangeleverd in dozen, tassen, zakken of gewoon los in de hand...   Aanleveren van de
waterzakjes
  De felle kleurtjes van de ijszakjes zijn vooral bij de meisjes favoriet maar moeilijker te vinden!
 

 

 

Ze worden met allerlei materiaal afgebonden tot bundeltjes van 10... dat is makkelijk tellen!   Grote graanzakken dienen als voorlopige opslagplaats voor de vele, vele zakjes...   We hebben inmiddels een grote voorraad zakjes die naast de werkplaats liggen opgeslagen.
 
   
“Please, what is your name?” Ook andere gegevens worden in het grote boek genoteerd.   Meestal  is het artikel uit voorraad leverbaar, anders moet er een weekje gewacht worden...   Om ook te zorgen dat de binnenkant schoon is, worden alle zakjes eerst open geknipt.
 
 
We wassen de zakjes zonder zeep, alleen met water...   Elk zakje wordt afzonderlijk geopend anders drogen ze nooit en gaan ze stinken!
 
   
Gelukkig zijn we gezegend met veel zon zodat de zakjes op een natuurlijke manier kunnen drogen.   Als ze goed droog zijn worden ze voor de naaisters netjes in dozen gepakt.   Bijzondere- of mooie zakjes sorteren we. Zo wordt ons assortiment een beetje gevarieerd!
 
   
De eerste stap is twee zakjes met de goede kanten op elkaar aan elkaar naaien, achter elkaar aan!   De zakjes worden losgeknipt en gaan in een doos naar de volgende naaister...    Twee plus twee is vier...  Nu zitten er vier aan elkaar vast, de stukjes worden langer!
 
   
Wederom worden die losgeknipt en doorgeschoven naar iemand anders van de werkplaats.   De stukjes van vier zakjes worden tot een lange strook aan elkaar genaaid...   De lange strook wordt tot een grote rol gedraaid en is nu klaar om gebruikt te worden...
 
 
De stroken worden aan elkaar genaaid tot een grote lap plastic.   Is de lap van het gewenste formaat dan worden de patroondelen erop gelegd en overgetrokken.
 
   
We knippen de patronen vier dik uit. Dat is wel een beetje zwaar knippen, maar het gaat vlugger!   Het product wordt in elkaar genaaid. In dit geval een schooltas!   Lange stroken worden ook gebruikt om de schouderbanden en hengsels te maken voor de tassen.
 
   
Geen gedoe met ritsen, die zijn toch zo kapot... Klittenband is makkelijk, sterk en goedkoop!   De tas wordt op de voorraadplank in de werkplaats bewaard totdat die wordt opgehaald.   Even controleren in het grote boek en aftekenen... de order wordt afgeleverd aan een ‘happy child!’
 
 
Eindelijk is het zover... Een verfrommelt papiertje en verwachtingsvolle ogen...   Bye Bye!!! Tot een volgende keer! Gooi  je zakjes maar niet meer zo op straat en bewaar ze goed!