Mars voor een schoner milieu.
 
   
Om zes uur 's morgens verzamelden we ons in het park in Tamale... Ma Samata komt even lekker bij....   Faruk had zich er zo op verheugd!   Ook Haruna was natuurlijk van de partij want hij had een belangrijke taak vandaag!
 
 
En op zijn Ghanees moesten we lang wachten totdat alles en iedereen er was....   Maar we hielden de moed erin!
 
 
We hadden ruim de tijd om uitgebreid te ontbijten in het park...   Als uiteindelijk de politie arriveert moeten we ons opstellen....
 
 
Ze hielden ons goed in het gareel!   Toen uiteindelijk ook de brass band zich achter ons had opgesteld was het zover.....
 
 
Ze zetten een vrolijke mars in en....   Daar gaan we dan!
 
 
Het viel nog niet mee voor de rolstoelers om ons bij te houden!   De oranje verkeersleider laat ons veilig oversteken....
 
 
De kleine Yussif, zoon van onze medewerkster Asana had de dag van zijn leven! Hij mocht voorop en zette de pas er stevig in!   We voelden ons heel veilig ondanks de auto's die langs ons heen raasden... De politie was onze vriend vandaag!
 
 
Laat Araba maar schuiven! Ze zwiepte iedereen op met haar gedans!   Nog steeds kleine Yussif aan de leiding... Hij was kapot aan het eind van de rit!
 
 
De rolstoelers werkten zich naar voren want ze reden nogal eens iemand op de hakken....   Ja Ayisha, we volgen je nog steeds!
 
 
We worden goed in de gaten gehouden!   Niet te snel jongens! Er valt een gat!
 
 
Onze borden vallen wel op!   En Yussif blijft maar klappen....
 
 
Wat een feest!   Helemaal achteraan de mede organisatoren en de radioverslaggevers op de brommers....
 
 
Stap voor stap Tamale mooi- staat hierop geschreven....   Zweten met die regenjas man! Even luchten!
 
 
Lizzy mag ons kado voor de minister dragen....   Onderweg een snelle pauze voor wat water, maar niet te lang... We komen nog te laat!
 
 
Hamdia houdt contact met het regionaal kantoor... Nee, we zijn er nog niet!   De kleinsten houden de vaart er wel in!
 
 
Ma Humu kan naast het zakjes knippen ook geweldig dansen!   We komen in de buurt!
 
 
Ja hoor... Eindelijk! We hebben anderhalf uur gelopen!   Wachten voor de deur....
 
 
Wat een mooi gebouw meneer de minister, maar wat woont u ver weg!   En wat heerlijk dat we sterke mannen in ons midden hebben!
 
 
En daar zitten we dan... hoewel er heel veel kinderen moeten blijven staan....   .... en we luisteren naar de man die niet de minister is, maar die hem vervangt... De beste man had het zo druk! Het geeft niet... onze boodschap komt wel over!
 
 
Kinderen komen in het midden staan en we zingen ons lied voor de minister... Het gaat geweldig! 3 coupletten uit het hoofd omdat we vaak in de werkplaats gerepeteerd hebben!   Het wordt zelfs opgenomen!
 
En dan mag Haruna ons geschenk aanbieden!
 
 
Met zijn allen de trap weer af naar beneden ....   En terwijl iedereen het gebouw inmiddels heeft verlaten hou ik een praatje voor de radio... Wat een geweldig mooie dag!